BGMF/157-4/2018

Géntechnológiával módosított szervezetek behozatalának engedélyezése a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Transzlációs Medicina Intézet részére
Módosító Módosítás dátum
Virág Ágota 2019-04-02 15:44:00
Mező neve Eredeti érték Megváltozott érték
Határozat száma - BGMF/157-4/2018
Határozat címe - Géntechnológiával módosított szervezetek behozatalának engedélyezése a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Transzlációs Medicina Intézet részére
Évszám - 2018
Határozat típusa - Engedélyező határozat
Kiadmányozás dátuma - 2018-12-11
Kérelmező címe - 7624 Pécs, Szigeti út 12.
Környezeti kockázatértékelés - A behozni kívánt állatok nem jelentenek környezeti kockázatot. Káros fenotípust nem mutató állatok.
Balesetelhárítás - Amennyiben az állatok esetleges baleseti katasztrófa következtében a szállítás, ill. felhasználás során tett óvintézkedések ellenére a zárt rendszerből kiszabadulnának, nagy valószínüséggel nem élnének hosszú távon túl, ugyanis már az immunrendszerük is sokkal gyengébb annál, hogy a laborkörülmények közötti tartás után "vadon" tudjanak élni. Nem zárt rendszerben történt elhullásuk esetén az állatokat elfogyasztó élőlényre semmiféle veszélyt nem jelentenek. Ha szaporodnának, csökkent immunológiai, idegrendszeri képességeik miatt hátrányban lennének a vad típusú egerekkel szemben, így hosszú távú fennmaradásuk nem laboratóriumi körülmények között nem valószínűsíthető.
Publikus - Igen
Kérelmező neve - Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Transzlációs Medicina Intézet
Engedély típusa - GM szervezetek az Európai Gazdasági Térség tagországain kívüli országból történő behozatala
Felhasználható szervezet(ek) - egér (Mus musculus) (CPA1 N256K egértörzs, mely magában hordozza a humán CPA1 p.N256K mutációt)
Feltöltött határozat - BGMF_157_4_2018.pdf.pdf
Felelős vezető(k) neve - Dr. Zsolnai Krisztina, Dr. Hegyi Eszter