BGMF/196-3/2019

Géntechnológiával módosított szervezetek harmadik országba történő kiviteli engedélye a Debreceni Egyetem, Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ részére
Módosító Módosítás dátum
Virág Ágota 2019-04-12 09:50:57
Mező neve Eredeti érték Megváltozott érték
Határozat száma - BGMF/196-3/2019
Határozat címe - Géntechnológiával módosított szervezetek harmadik országba történő kiviteli engedélye a Debreceni Egyetem, Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ részére
Évszám - 2019
Határozat típusa - Engedélyező határozat
Kiadmányozás dátuma - 2019-04-10
Kérelmező címe - 4028 Debrecen, Kassai út 26. Kancellária 2. ép. 105.
Környezeti kockázatértékelés - A módosított egerek patogenitása, toxicitása, allergén hatása megegyezik a vad típusú egerekével. Elszabadulás esetén a géntechnológiai egér szaporodhat a vadon élő egerekkel, így tovább örökítheti a genetikai módosítást, azonban nagy valószínűséggel a beépített gént hordozó egyedek semmilyen genetikai előnyre nem tesznek szert a vadonban és a módosított allél jelenléte nem okoz biológiai veszélyt.
Balesetelhárítás - Amennyiben a módosított egerek elszabadulnának, őket be kell fogni és kíméletesen terminálni kell. Erről jegyzőkönyvet kell készíteni és mind a küldő, mind a fogadó félnek el kell juttatni.
Publikus - Igen
Kérelmező neve - Debreceni Egyetem Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ
Engedély típusa - GM szervezetek az Európai Gazdasági Térség tagországain kívüli országba történő kivitele
Felhasználható szervezet(ek) - egér (Mus musculus) (Bach 1 ex3-4 KO (KOMP); Bach1 (flox) kondícionális KO; Hmox1 Del Promoter; Hmox1 Del Enhancer cluster; Hmox1 Del Ea; Hmox1 Del Eb; Hmox1 Del Ed; Hmox1 CTCF KI)
Feltöltött határozat - BGMF-196-3.pdf.pdf
Felelős vezető(k) neve - Pap Attila, Prof. Dr. Nagy László
Kapcsolódó határozat - TMF/82-10/2015 - Géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozásának engedélyezése