BGMF/125/2018

Géntechnológiával módosított szervezetek 2. biztonsági elszigetelési szintű zárt rendszerben történő felhasználásának engedélyezése a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Kutatóintézet részére
Módosító Módosítás dátum
Virág Ágota 2018-12-19 14:39:50
Mező neve Eredeti érték Megváltozott érték
Határozat száma - BGMF/125/2018
Határozat címe - Géntechnológiával módosított szervezetek 2. biztonsági elszigetelési szintű zárt rendszerben történő felhasználásának engedélyezése a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Kutatóintézet részére
Évszám - 2018
Határozat típusa - Engedélyező határozat
Kiadmányozás dátuma - 2018-10-17
Kérelmező címe - 1083 Budapest, Szigony utca 43.
Biztonsági elszigetelési szint - 2. szint
Környezeti kockázatértékelés - Genetikailag módosított szervezettel csakis erre kijelölt, táblával jelzett helyiségekben lehet dolgozni. A kísérletekben csakis erre a célra kijelölt, szakképzett, és rendszeresen továbbképzett munkatársak vesznek részt. A módosított szervezetek nem patogének, nem allergének és nem toxikusak.
Balesetelhárítás - A molekuláris konstrukciókat, azokat hordozó sejteket és azok tápoldatait kiönteni, vagy az edényeket kidobni csakis kémiai roncsolás (NaOCl és detergens oldattal való „dekontaminálás”) után lehet. A hulladék kezelése a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Vírustechnológiai Egységének működési és biztonsági szabályzata alapján történik.
Publikus - Igen
Kérelmező neve - z
Engedély típusa - GM szervezetek és azokból előállított termékek zárt rendszerű felhasználása
Felhasználható szervezet(ek) - humán, egér és patkány eredetű sejtvonalak (géntechnológiával módosított egér és patkány szöveti sejtek) / egér (Mus musculus) (transzgenikus egértörzsek) / patkány (Rattus norvegicus) (transzgenikus patkánytörzsek)
Feltöltött határozat - BGMF_125_2018.pdf.pdf
Felelős vezető(k) neve - Prof. Freund Tamás