Felhasználási útmutató


A webes (publikus) felület célja

Az egyedi fejlesztésű (webes) rendszer célja, hogy annak használatával a Földművelésügyi Minisztérium, mint géntechnológiai hatóság által kibocsátott határozatok kereshető módon elérhetővé váljanak.

A webes felület elérése

http://gmo.fm.gov.hu

Nyilvántartott határozatok megjelenítése

A nyilvántartott határozatok táblázatos formában jelennek meg. A táblázat feletti információs dobozok statisztikai jellegű információkat mutatnak a publikus felület felhasználójának a rendszerben tárolt és kezelt, publikusan elérhető határozatokról.

A táblázatban látható a határozatok száma, az engedély típusa, a határozat típusa, a kiadmányozás dátuma. Egy határozat során utolsó oszlopában található „Funkció” gomb használatával érhetők el a határozatokhoz kapcsolódó funkciók, felhasználói lehetőségek.

Megtekintés

A „Funkció” gomb megtekintés opcióját választva a kiválasztott határozathoz kapcsolódó adatokat lehet megtekinteni. A felhasználónak lehetősége van a határozat letöltése résznél a Földművelésügyi Minisztérium által feltöltött határozatot letölteni. Előfordulhat, hogy egy határozathoz kapcsolódik egyéb, korábban kiadott határozat is. Ez az adatlapon a kapcsolódó határozatok résznél kerül feltüntetésre. A kapcsolódó határozat nevére kattintva a felhasználó megtekintheti annak adatlapját.

Napló

A „Funkció” gomb napló opcióját választva a kiválasztott határozathoz kapcsolódó naplóbejegyzéseket lehet megtekinteni. Látható a naplóban a módosító, a módosítás dátuma, az eredeti érték, és a módosított érték. A naplóbejegyzések időrendbe vannak rendezve (A legfrissebb bejegyzés kerül a lista elejére).

Szűrés/keresés/rendezés/exportálás

A táblázat felett két ikon található, az egyik egy ikon, a másik egy ikon.

A ikonra kattintva megjelenik a szűrést és keresést támogató felület. A felület lehetővé teszi, hogy a határozat rögzítéséhez kapcsolódó adatok mindegyikében keressen a felhasználó. A szűrési feltételek között ÉS kapcsolat van.

Szűrni és keresni az alábbi feltételek használatával lehet:

A szűrési feltételnek megfelelő szűrés végrehajtásához a „Szűrés” gombra kell kattintania a felhasználónak. Szűrési feltételek törléséhez a szűrést és keresést támogató felületen a „Szűrési feltétel(ek) törlése” gombra kell kattintani.

Az ikonra kattintva a szűrési eredménynek megfelelően megjelenített és listázott határozatok exportálhatók .xlsx formátumba. Egy határozat minden adata bekerül az export .xlsx állományba, nem csak azok, melyek megjelenítésre kerülnek a felületen a táblázatban. Ha nincs szűrési feltétel beállítva, akkor az összes határozat exportálásra kerül.

A táblázatban megjelenő adatok az oszlopok neve szerint rendezhetők.

Hasznos linkek

A hasznos linkek segítik a felület használatát. A felületről elérhető az adatkezelési tájékoztató, a webes felület publikus felhasználói számára készült felhasználási útmutató, a Földművelésügyi Minisztérium honlapja, valamint a magyar állami természetvédelem hivatalos honlapja.

Kapcsolat

Kapcsolati adatok, melyek az úgynevezett láblécben helyezkednek el. Ha a felhasználónak kérdése van a nyilvántartásba vett határozatokkal kapcsolatban, akkor ezen kapcsolati adatok valamelyikén tudja a kapcsolatot felvenni a Földművelésügyi Minisztérium munkatársaival:

Földművelésügyi Minisztérium - Természetmegőrzési Főosztály
Cím: H-1055 Budapest, Kossuth tér 11.
Fax: +36 1 795-0691
E-mail: gmo@fm.gov.hu, tmf@fm.gov.hu

Rendszertámogatás, hibabejelentés

Ha a felhasználó bármilyen problémába ütközik a rendszer használata során akkor a hibát, problémát az alábbi címek valamelyikén jelezheti az informatikai rendszerek működéséért felelős osztály felé:

Földművelésügyi Minisztérium - Projektirányítási és Informatikai Főosztály
E-mail: support@fm.gov.hu

Mobil és tablet eszközök

A publikus webes felület megjelenítése mobil eszközökön való megjelenítésre van optimalizálva. A felületen minden nézetben ugyanazon adatok jelennek meg, csupán a megjelenítés lett a mobil eszközökhöz igazítva.