BGMF/321-8/2020

Géntechnológiai módosítást végző 2. biztonsági elszigetelési szintű létesítmény létrehozásának engedélyezése a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. részére
Módosító Módosítás dátum
Virág Ágota 2020-08-03 14:48:23
Mező neve Eredeti érték Megváltozott érték
Határozat száma - BGMF/321-8/2020
Határozat címe - Géntechnológiai módosítást végző 2. biztonsági elszigetelési szintű létesítmény létrehozásának engedélyezése a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. részére
Évszám - 2020
Határozat típusa - Engedélyező határozat
Kiadmányozás dátuma - 2020-07-22
Kérelmező címe - 1107 Budapest, Szállás utca 5.
Létesítmény neve - Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt.
Létesítmény címe - 1107 Budapest, Szállás utca 5.
Tevékenységbe bevont laborok - B3 - Fermentációs és Bioreaktor Üzem
Biztonsági elszigetelési szint - 2. szint
Környezeti kockázatértékelés - A géntechnológiával módosított organizmus nem jelent veszélyt a környezetre. Ökológiai folyamatokban nem vesz részt, laboratóriumi környezeten kívül az organizmus életképtelen. Az emberi és állati egészségre nem jelent kockázatot, mert az organizmus nem képes a bélcsatorna kolonizációjára.
Balesetelhárítás - A hulladékok kezelése szabványműveleti eljárásoknak megfelelően történik. A tevékenységből származó hulladékok gyűjtése egyszer használatos hulladékgyűjtő eszközökben történik. Amennyiben a hulladéknak folyékony összetevője is van, úgy csak dupla csomagolásban, műanyag zsákban és légmentesen zárandó műanyag badellába csomagolják. A hulladékot olyan módon adják ki az üzemből, hogy abban, élő, szaporodásra képes géntechnológiával módosított mikroorganizmus nem marad.
Publikus - Igen
Kérelmező neve - Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt.
Engedély típusa - Géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozása
Felhasználható szervezet(ek) - Escherichia coli (K12 W3110 ∆thyA (Ecoporc Shiga)) / Escherichia coli (K12 DH5 ∆thyA (Enteroporc coli AC)) / Escherichia coli (K12 W3110 ∆thyA (Enteroporc coli AC))
Feltöltött határozat - BGMF_321_8_Ceva_B3 létesítmény.pdf.pdf
Felelős vezető(k) neve - Tarjáni Ibolya, Dr. Fejes Árpád, Szücsy Zoltán, Kutula Sándor József