TMF/636-9/2018

2. biztonsági elszigetelési szintű géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozásának engedélyezése a Vascular Venture Kft. részére
Évszám

2018

Kérelmező neve

Vascular Venture Kft.

Kiadmányozás dátuma

2018-07-25

Kérelmező címe

Pest vármegye, 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 3.B/3.

Határozat típusa

Engedélyező határozat

Engedély típusa

Géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozása

Felhasználható szervezet és leírása

Escherichia coli XL1-Blue, DH5alfa, K-12 törzsek Saccharomyces cerevisiae - Pichia pastoris -

Létesítmény neve

Vascular Venture Kft.

Létesítmény címe

1022 Budapest, Herman Ottó út 15. 3. emelet

Tevékenységbe bevont laborok

Magasföldszinten elhelyezkedő bevezető folyosó, valamint abból zárható ajtóval nyíló két laboratórium komplexum. A nagyobbik komplexum áll egyrészt egy egy-légterű laboratóriumból, másrészt egy abból nyíló hidegszobából és egy ugyancsak abból nyíló, ajtóval elválasztott, zártterű sejttenyésztő laboratóriumból. A kisebbik komplexum áll egy átjáró műszerszobából, melyből nyílik egy biokémiai és egy sejtbiológiai laboratórium.

Biztonsági elszigetelési szint

2. szint

Környezeti kockázatértékelés

A véletlen balesetként bekövetkező szabad környezetbe való kikerülésük esetén a genetikailag módosított szervezetek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek gátolják azok szaporodását. A módosított szervezetek nem veszélyesek, nem fertőzőek, nem patogének és nem paraziták, természetes rokonaikhoz képest csökkent életképességű laboratóriumi modellszervezetek, azok nem jelentenek környezeti veszélyforrást.

Balesetelhárítás

A módosított szervezetek a laboratóriumok területét csak és kizárólag inaktivált formában hagyhatják el, de még ebben az esetben is veszélyes hulladékként vannak nyilvántartva, a végső megsemmisítésig.

Határozat letöltése

Letöltés TMF_636-9_2018.pdf

Felelős vezető(k) neve
  • Dr. Hornyák Péter
  • Dr. Takács Zoltán