TMF/636-9/2018

2. biztonsági elszigetelési szintű géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozásának engedélyezése a Vascular Venture Kft. részére
Módosító Módosítás dátum
Virág Ágota 2019-01-24 10:41:02
Mező neve Eredeti érték Megváltozott érték
Határozat száma - TMF/636-9/2018
Határozat címe - 2. biztonsági elszigetelési szintű géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozásának engedélyezése a Vascular Venture Kft. részére
Évszám - 2018
Határozat típusa - Engedélyező határozat
Kiadmányozás dátuma - 2018-07-25
Kérelmező címe - 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 3.B/3.
Létesítmény neve - Vascular Venture Kft.
Létesítmény címe - 1022 Budapest, Herman Ottó út 15. 3. emelet
Tevékenységbe bevont laborok - Magasföldszinten elhelyezkedő bevezető folyosó, valamint abból zárható ajtóval nyíló két laboratórium komplexum. A nagyobbik komplexum áll egyrészt egy egy-légterű laboratóriumból, másrészt egy abból nyíló hidegszobából és egy ugyancsak abból nyíló, ajtóval elválasztott, zártterű sejttenyésztő laboratóriumból. A kisebbik komplexum áll egy átjáró műszerszobából, melyből nyílik egy biokémiai és egy sejtbiológiai laboratórium.
Biztonsági elszigetelési szint - 2. szint
Környezeti kockázatértékelés - A véletlen balesetként bekövetkező szabad környezetbe való kikerülésük esetén a genetikailag módosított szervezetek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek gátolják azok szaporodását. A módosított szervezetek nem veszélyesek, nem fertőzőek, nem patogének és nem paraziták, természetes rokonaikhoz képest csökkent életképességű laboratóriumi modellszervezetek, azok nem jelentenek környezeti veszélyforrást.
Balesetelhárítás - A módosított szervezetek a laboratóriumok területét csak és kizárólag inaktivált formában hagyhatják el, de még ebben az esetben is veszélyes hulladékként vannak nyilvántartva, a végső megsemmisítésig.
Publikus - Igen
Kérelmező neve - Vascular Venture Kft.
Engedély típusa - Géntechnológiai módosítást végző létesítmény létrehozása
Felhasználható szervezet(ek) - Escherichia coli (XL1-Blue, DH5alfa, K-12 törzsek) / Saccharomyces cerevisiae (-) / Pichia pastoris (-)
Feltöltött határozat - TMF_636-9_2018.pdf.pdf
Felelős vezető(k) neve - Dr. Hornyák Péter, Dr. Takács Zoltán